Китайски хороскоп за годината на Козата (Овцата)

Според източния календар навлизаме в годината на Зелената Дървена Коза, която започва на 19 февруари 2015 г. или с началото на първото новолуние, когато Луната е в знака на Водолея.

 

В годината на Козата ще настъпят сериозни промени във всички сфери на нашия живот. Няма да е лесно, защото дори тези промени да са положителни, те ще са непредвидими, ще въздействат предимно върху възприятията ни, ще предизвикват усещане за безпокойство и реакции на съпротива, макар и неосъзната. Можем да си помогнем, ако анализираме постиженията си до момента и сме обективни спрямо собствените си грешки. Ако си дадем ясна сметка желаем ли да променим бита и ежедневието си, готови ли сме да положим усилия или ще оставим нещата такива, каквито са и ще се оплакваме от „собствената си нещастна съдба”, то едва ли ще се наложи да отстраняваме непреодолими прегради към целта си. Защото интересни възможности и предложения ще има, стига да се възползваме от тях.

 

Мислете за обозримото бъдеще и не се хвърляйте към изграждане на грандиозни дългосрочни планове. Действайте с равномерно темпо и бъдете готови да промените тактиката, когато се наложи. Приемайте изненадите спокойно, те ще се превърнат в нещо обичайно за напрегнатото ни и динамично ежедневие. Те ще са поредното изпитание за вечно търсещия човешки дух. Козата е капризно животно и нейната упоритост ще остави характерен отпечатък върху битието ни в предстоящата година.

Ще наблюдаваме две пълни слънчеви и две пълни лунни затъмнения. В енергиен план тези събития няма как да не се отразят на всеки от нас. Трябва да сме внимателни, да обмисляме действията си и да сме отговорни спрямо последствията. Част от промените в личен и делови план няма да са от най-приятните, но дори и тогава е желателно да реагираме сдържано, в рамките на добрия тон и следвайки здравия разум.

 

Човешкият стремеж към любов е естествен. В годината на Козата той ще е далеч по-осезателен, реален, уловим. Любовта ще е навсякъде около нас, ще витае буквално във въздуха над главите ни. Част от превратностите, които ни предстои да преживеем ще са в резултат именно на новите контакти, които ще създадем. Те няма да са само романтични, ще намерим и нови приятели, и нови съдружници, и нови делови партньори. Хората ще са много по-общителни от обикновено. Даже такива, които възприемаме като затворени и недружелюбни ще отворят сърцата си за близост, взаимност и приятелски кръг. Ще успеем да изгладим старите недоразумения, да възстановим позабравени връзки, дори да преодолеем дългогодишни вражди. Буквално на всяка крачка ще се разминаваме с влюбени хора. Но и любовта като всяко нещо си има две страни, така че покрай умопомрачителните страсти ще има и скандали, и разправии, че и разводи, свързани със съответните делби на имущество. Не се чудете, ако най-добрите ви приятели, които познавате от както се помните и които живеят заедно „от 100 години” изведнъж ви сюрпризират с новината, че всеки е поел по своя път, че има нов „любовен триъгълник”, „четириъгълник” и каквато още ви дойде на ум геометрична фигура... А може да се получи и обратното – да си припомнят нежните емоции от миналото и всеки ден да доказват един на друг любовта си по изключително мил и оригинален начин. Изневярата ще стане нещо като епидемия. Дори изключително разумни хора трудно ще овладеят спонтанния подтик към изневяра. Защото и изневярата е вид промяна, а Козата, както знаем е колебливо животинче с нестабилно настроение. Ако правите разлика между мимолетен флирт и истинска любов, значи все още виждате действителността в истинските й очертания, а не през „розови очила”. В такъв случай, дори да си позволите „кратка забежка” едва ли ще стане нещо фатално, ако успеете да запазите тайната си и не накърните достойнството на партньора, давайки основателен повод за съмнение в силата на чувствата ви. Ще се увеличи и броят на разводите, и броят на новосъздадените семейства. Ще се увеличи и броят на новородените. Семейства, които от години се опитват да се сдобият с така желаната рожба най-после ще я имат. Най-лесният начин да се справите с трудните ситуации ще е да търсите нестандартни решения.

 

Ако искате да напреднете в професионален план ще трябва да се съобразите с някои фактори. Ориентирайте бизнеса си извън страната. Търсете нови ниши за насочване на инвестициите си. Изразходвайте ресурсите си икономично и въвеждайте нови, по-прогресивни методи на работа, оптимизирайте организацията на труд, търсете рационални решения, изискващи по-кратко време за реализация. Много е важно да не „тъпчете” на едно място и да не се задоволявате с постигнатото. В същото време е абсолютно задължително да не се лишавате от почивка и забавления. Колкото по-умело съчетавате полезното с приятното толкова по-добри резултати ще получите и в личен, и в публичен план. Не се огъвайте пред затрудненията. Преценявайте кога се налага наистина да отстъпите и кога трябва да проявите настойчива упоритост, кога сте в състояние да промените обстоятелствата и кога е за предпочитане да се адаптирате към тях. Колкото повече творчество влагате в работата си (дори в рутинната) толкова по-голяма е вероятността да бъдете забелязани и високо оценени. В годината на Козата важни ще бъдат обикновените хора, които никога не са търсили слава и известност.

 

Отнасяйте се отговорно към собствените си финанси. Преценявайте разходите обективно, избягвайте проявите на разточителност. Отделяйте средства и за развлечения, но в рамките на разумната умереност. Не е изключено поне веднъж през тази година да получите повече приходи от обикновено, но това не бива да ви заблуждава и да изпадате в еуфория. Тези средства са ви необходими за запаси, а не за демонстрация на благополучие. Използвайте допълнителните приходи за инвестиции, покупка на недвижим имот или други по-едри, но дългосрочни разходи, които след време може да се превърнат в реален източник на печалба. При това преценявайте задълбочено кои харчове си заслужават и кои – не. Ако не можете да го направите самостоятелно, то консултирайте се, но не рискувайте с прекалено изгодни на пръв поглед оферти, както и не позволявайте да ви въвличат в изкушения.

 

Успешен подход, чрез който ще си осигурите стабилно здраве е профилактиката. При това става дума не само за хората, които принципно нямат сериозни оплаквания, а и за страдащите от хронични заболявания. В годината на Козата едва ли ще ви измъчват сериозни здравословни проблеми и то е, защото въпреки ежедневните новости периодът ще е по-спокоен от гледна точта на стресовите ситуации. Вълненията ви ще са свързани предимно с фактори, които има как да контролирате и които няма да изискват спешно решение. По този начин ще избегнете здравословни проблеми, които са свързани със силно нервно и психическо напрежение. Избягвайте проявите на самонадеяност, когато шофирате, когато боравите с огън или обработвате дървен материал. Следвайте правилата за техническа безопасност при работа. Фактът, че сте много опитни няма да ви предпази от грешка, която може да причини сериозни травми, изискващи дългосрочно и скъпо лечение.

09.02.2015 г. София, П. Георгиева

Всички права запазени ©




{START_COUNTER}