Китайски хороскоп за годината на Жълтото Земно Куче - 16.02.2018 - 05.02.2019 г.

Както винаги Китайската нова година започва на второто новолуние след зимното слънцестоене, а неин тотем или стопанин е един от знаците на китайския зодиак.

 

 

Според китайския календар на 16.02.2018 г. започва годината на Жълтото Земно Куче. Тя ще продължи до 05.02.2019 г. и е 35-тата в 60-годишния цикъл на прераждане на енергията.

Жълтото Земно Куче е предано, миролюбиво животно, което винаги е готово да защити стопанина си.

Цветът на годината е жълт, вкусът горчив, а направлението е северо-запад.

Управляваща стихия е Земята – Ян – интровертното мъжко начало.

Жълтият цвят олицетворява края на есента, 9-тия месец от годишния цикъл на древнокитайския календар.

В някои култури годината на Жълтото Земно Куче се нарича „година на прошката“.

 

Жълтото Земно Куче управлява отрязъкът от време в денонощието между 19.00 и 21.00 ч., който се нарича „единадесети караул“ и олицетворява времето на заслужена почивка, тиха уютна домашна обстановка, предразполагаща към размисли за бъдещето.

 

Точно за това Жълтото Земно Куче бива изобразявано именно така: лежи спокойно на тревата и замислено гледа към залязващото Слънце. В погледа му личи не толкова умора, колкото житейска мъдрост, увереност и спокойствие. То не е изтощено, то просто си почива.

 

 

Според дългогодишните наблюдения в годината на Земното Куче никога не е имало държавни преврати и не са започвали военни конфликти. Напротив, противоречията са намирали своето разрешение. Конфликти е имало в годините на Металното Куче.

 

В годините на Жълтото Земно Куче се е увеличавало количеството на създадените семейства и се е повишавала раждаемостта.

 

Кучето ще изисква от всички зодиакални знаци да спазват правилата, познатите стереотипи, традициите, включително и семейните.

 

Символично жълтият цвят ще се отрази върху всичко – икономика, политика, личен живот, характер на новородените, природни явления.

 

Кучето няма да разреши на злите сили да продължат да нарушават мира, да подлагат човечеството на страх, глад и противоборство.

 

Хората трябва да изменят отношението един към друг, да се въздържат от прояви на враждебност, да проявяват толерантност, разбиране и съчувствие, за да избегнат ненужните конфликти и да запазят кармичната хармония.

 

На ръководни постове постепенно по съвсем естествен начин ще се издигнат личности, родени в годината на Кучето и именно благодарение на тях ще бъдат разрешени по-голямата част от съществуващите конфликти.

 

Освен с личните си проблеми хората ще се справят и с финансовите, а служебните въпроси ще се решават бързо и без досадни задръжки от бюрократично естество.

 

Символично казано, предстои период на тишита и размисъл, в който отношенията ще са подчинени на разума, а не на емоциите.

 

Напредък ще отбележат технологиите и научните изследвания.

 

Във всяко семейство или колектив, където поне един от членовете е роден в година на Кучето, ще е спокойно и работата ще е съпроводена с професионален напредък, с високи резултати.

 

Кучето на търпи лентяи и мързеливци и в неговата година те не бива да разчитат на успех.

 

Ще има промени на най-високо ниво. От държавни ръководители до по-ниски ръководни постове личности, които не са доказали качествата си или са работили повече за своя полза, отколкото в полза на обществото ще бъдат сменени и ще се простят с „топлите си местенца“.

 

В годината на Жълтото Земно Куче хората ще са по-сдържани, ще се научат първо да мислят, после да действат, да взимат справедливи решения и да разработват проектите си мащабно.

 

 

София,

05.01.2018 г. П. Георгиева

Всички права запазени ©
{START_COUNTER}