Зороастрийски хороскоп за годината на Камилата

Освен най-популярните хороскопи, които всички познават, а именно Римския и Китайския съществуват още десетки други системи, отчитащи влиянието на небесните светила върху земните хора и които са създадени в различни периоди от човешкото развитие на различни географски ширини.

 

Точно такъв е Зороастрийският хороскоп, който може да се нарече родоначалник на всички направления в астрологията.

 

Заратустра

Зороастризмът или маздеизмът е древна религия и философия, основана на учението на пророка Зороастър, (наричан още Заратустра - който обича светлината) възникнала през VI в. пр. н. е. в Иран, предшестваща както християнството, така и исляма. Понастоящем най-много последователи има в Индия.

 

Според това учение създателят на света е бог Ахура Мазда, от който не произтича никакво зло. Доброто и злото имат самостоятелен произход и

противоположни стремежи – творение и разруха.

 

 

Животът на Заратустра е обвит в мистицизъм. Той се появява „от нищото“ и разпространява великото си учение, което оказва огромно влияние върху астрологията. Смисълът на учението е да се покаже на хората как могат да създават Добро и да обезсилят Злото.

Според Заратустра съществуват 3 основни добродетели, които са:

 

Благи мисли – хумата;

Благи думи – хухта;

Благи дела – хвартша.

 

Зороастрийският хороскоп е разпределен на 32 години и всяка от тях има свой тотем (животно или птица). Другото му наименование е „тотемен“ хороскоп.

 

Разликата между зороастрийския и другите видове хороскопи е съществена и се състои в неговата дуалност. Предполага се, че човекът се ражда на този свят носейки със себе си добро и зло в еднаква степен. Във възможностите на човека е да избере дали да култивира у себе си положителните черти, предопределени от тотема-покровител или да се поддаде на изкушението и да усвои чертите на анти-тотема.

 

Съществуват и личности с неутрален характер, но рановесието при тях е твърде деликатно и бива нарушавано при определени житейски ситуации.

 

Началото на Зороастрийския хороскоп е 21. Март – денят на пролетното равноденствие.

 

Родените през февруари-март, преди 20.03 попадат под влиянието на 2 тотема – от завършващата и от започващата година.

 

И така, на 21.03.2017 г. започва годината на Камилата.

Камилата е тотем на 1921, 1953, 1985, 2017 г.

 

Неин покровител (изед) е Рашину – великодушен.

 

Той е въплъщение на трезвата мисъл и умерените действия. Камилата е издръжлива, самотна, задоволява се с малко, не е капризна. Изказва се директно, каквото й е на сърцето, това й е и на устата. Не би си спестила критики дори към най-близките си хора – та нали за това е Камила – да плюе от високо! Хората, родени в годината на Камилата си знаят цената и не биха позволили на никого да ги пренебрегва или омаловажава. Те са трудолюбиви, може да им се вярва. Зад небрежната им бъбривост се крие едно доста сериозно отношение към живота.

 

На пръв поглед изглеждат несериозни, но са готови да направят много за хората, които обичат, за роднините и приятелите. Приучават децата си на самостоятелност от съвсем ранна възраст. Не обичат да имат нищо излишно като вещи или отношения. Всичко, което е в повече възприемат като ненужна тежест за житейския си път. Движат се към целите си бавно, но последователно и никой не е в състояние да ги отклони от първоначалния им избор или решение.


  

Антитотем е Хиената. Тя е тщеславна, егоистична, любител на удоволствията. Хитра е, лицемерна, никога не казва какво мисли. Капризна е, неразумна, харчи безотчетно и преувеличава сложността на проблемите, с които трябва да се справи. Обикновено живее за чужда сметка и никак не се безпокои от това.

 

Годината на Камилата ще е по-сложна за тревоядните тотеми (Глиган, Магаре, Кон, Слон, Кошута, Таралеж, Язовец, Бик, Белка, Костенурка, Бобър, Овен, Елен). Те ще имат повече грижи и затруднения от другите, но за сметка на това положените усилия ще им се възнаградят многократно и ще бъдат осъществени най-съкровените им желания.

 

Хороскопът е подготвен за вас от Петя Георгиева

Всички права запазени © 2017 г.




{START_COUNTER}