Годишен хороскоп за 2017 година

 

Събитията през 2017-та година в по-голямата си част ще са предвидими и ще зависят от разумните действия на човеците.

Не че всички хора изведнъж ще станат предвидливи, далновидни, дисциплинирани и внимателни, но съществуват всички предпоставки за преодоляване на конфликтите в рамките на добрия тон и с търсене на компромисни решения. Напредъкът на обществото като цяло и на членовете му поотделно ще е плод на целенасочени усилия и упорит труд.

Предстои една възлова година, която ще е свързана най-вече с промяна на ценностната система както в публичен, така и в личностен план. Основен приоритет за хората ще е възможността да се трудят осъзнато и да създават продукт според собствените си възможности.

 

 

   Природата за пореден път ще „покаже характер“. Не е изключено по-големите вулкани да се събудят за да ни напомнят, че Земята е с течно ядро, че човекът трябва да осъзнае мястото си, че неговата роля е да гради, а не да съсипва и че не бива да се бъркаме, където не ни е работа. Ще има и пожари, но те в повечето случаи ще пощадят големите градове. Земетресенията и наводненията ще са в по-малък мащаб и по-малко разрушителни от досегашните. Ужасните последици от тях е възможно да бъдат избегнати отново с разумни и навременни човешки действия.

 

 

 

Международната политика няма да оправдае очакванията ни. Често световните лидери ще се отклоняват от важните теми и ще се вторачват във второстепенни такива. За обикновените хора подобно поведение ще е доста чудновато на фона на съществуващите сериозни противоречия. Липсата на конструктивни решения ще засили разногласията. Въоръжените конфликти няма да бъдат овладяни изцяло, но и до ядрен взрив едва ли ще се стигне, независимо от сянката на заплахата.

Ще се променят сферите и границите на влияние на световните сили, а равновесието между тях на моменти ще е доста крехко. Разногласията ще се преодоляват основно с методите на дипломацията и активното участие на обществото. Общественото мнение ще е водещо при решаване на редица социални и политически въпроси както от регионално, така и от международно значение.

 

Стопанската дейност ще продължава да е пряко свързана с политическите решения. Съществуващите до момента международни санкции едва ли ще отпаднат, което означава, че икономиките на някои държави ще са в застой. Ефектът на „опашката на кризата“ вероятно ще провокира някои групи производители отново да излязат на улицата.

 

 

 

Строгостта на законите ще започне да се усеща и да удря

върху „сивата“ икономика. Приоритетни ще са честните и прозрачни сделки. Ще се засили контролът върху данъците и мерките на държавните администрации спрямо некоректните платци.

Много е вероятно средният бизнес да реализира напредък, макар и с бавни крачки. Борбата с монополите ще продължи, но крупни фалити, банкрутирали банки и др. под. стресиращи събития по всяка вероятност няма да се случат. Конкуренцията ще се засили на отраслово ниво, което е предпоставка за намаляване на цените. Съвсем не е сигурно, че производителите ще ги намалят, но хипотезата съществува.

Ще се появят нови лица във вътрешната ни политика. Те ще са твърде нахъсани и не достатъчно подготвени. Амбициите им да се справят с корупцията и злоупотребите във властта ще стигнат по-скоро до словесни битки, отколкото до осезаеми социални реформи.

Видими резултати ще има в сферата на науката и изкуството. Ще получат признание и висока обществена оценка хора, които дълго време са работили в една и съща област и са трансформирали познанията си в постижение.

 

 

 

Що се отнася до личните отношения, то през 2017 г. хората много по-често ще се събират да живеят заедно.

Браковете ще са повече от разводите, още повече като се имат предвид неформалните такива. Създаването на семейство ще бъде плод на разумно планиране и прагматичен подход.

 

 

 

Хората ще са много по-склонни да правят спестявания, отколкото да се възползват от кредити за уреждане на битовите си проблеми.

Всеки, който получи възможност за допълнителна работа ще се възползва от нея, за да си осигури финансова независимост.

 

 

 

 

 

На широка популярност ще се радват дейности и производства, свързани с опазването на природата или с възстановяването на историческите ни традиции и корени. Стремежът към употреба на чисти продукти и природни материали ще е масов.

 

 

 

 

Естествено, ще се намерят и недоволни, които търсят причината за неуспеха винаги извън себе си. Ако ви мързи или сте с нулева инициатива не залагайте на късмета. Ако сте свикнали да харчите повече, отколкото получавате – също. В тази група ще са и онези авантюристи, които работят „ден за ден“ и възприемат живота си като игра на лотария.

 

Ще се регистрира определен напредък в областта на медицината. За част от заболяванията, наречени „бич на съвремието“ ще се намерят подходящи форми на лечение. Въпросите, свързани с опазване и профилактика на личното здраве и природо-съобразния начин на живот ще се обсъждат с приоритет.

 

В същото време не са изключени финансови злоупотреби при прилагането на различни дългосрочни оздравителни програми, както и лавинообразното рекламиране на какви ли не „лекарствени“ средства и методи, препоръчвани като панацея. Следвайки здравия разум за хората ще е по-добре да не се доверяват на псевдо-лечители, които повече ще навредят, отколкото да помогнат. Превенцията за собственото здраве е по-надеждна защита от силата на „вълшебните елексири“.

 

Ще има реформи и в образованието, но ефектът от тях е спорен и ползата едва ли ще е ясна до края на 2017 г.

 

Престъпността няма да отбележи спад, но и борбата с нея – също.

 

 

Без никакво съмнение през 2017 г. ще се случат интересни промени благодарение на Юпитер, планетата на напредъка и богатството. Цикълът му е 12 години, престоява във всеки знак в продължение на година.

До октомври 2017 г. Юпитер ще се намира в знака на Везните и ще осигури напредък на родените в този знак, както и на онези, чиято Луна или ъглов дом се пада във Везни.

Ако Асцендентът ви е във Везни, то ще се радвате на популярност.

При МС във Везни ще отбележите професионален напредък.

За онези, чийто Десцендент е във Везни със сигурност може да се каже, че ще създадат семейство или много полезни контакти.

При IC във Везни ще имате възможност да решите жилищен или друг важен битов въпрос.

 

 

 

30.11.16 г.

София, П. Георгиева

Всички права запазени ©

 

 

 




{START_COUNTER}