Годишен хороскоп за 2016 година.

Очакваме с надежда всяка предстояща година. Предполагаме, че животът ни ще е по-спокоен, работата – по-успешна. В известен смисъл през 2016 г. ще бъде точно така.

Конфликтите ще са по-малко на брой, но там където ги има ще са по-ожесточени, като в същото време обществото в глобален мащаб ще продължи да се променя.

Хората ще насочат усилията си към решаване на съществени духовни и общочовешки въпроси. Ще търсят начин да променят живота си на базово ниво в смисъл на възгледи, вярвания, цели.

Ще се промени отношението към традициите, бита, семейството.

 

Някои ще се опитат да отрекат всички правила, да пренебрегнат законите, докато други съзнателно ще търсят опора в „мъдростта на вековете“.

 

Конфликтът между поколенията, който на практика през последните години съществува във всяко семейство, не само ще се задълбочи, но и ще премине през не една критична фаза.

 

Ще се промени отношението на хората практически към всичко – към финансите, ресурсите, здравето. Икономическата криза ще подтикне хората, съзнателно или подсъзнателно, да направят за себе си важни заключения.

 

Най-популярни ще бъдат проектите и дейностите, свързани с екологията, грижата за здравето и природата.

 

Това е добър шанс за малкия и среден бизнес. Стремежът на хората да употребяват екологично чисти продукти ще ги подтикне към нови решения и те ще търсят изделия с доказано качество от различни производители.

 

На два фактора ще се крепи успеха на бизнеса: добре планиран бюджет и коректно партньорство.

 

Хората ще обърнат поглед към собственото си здраве. Здравословният начин на живот ще стане „тема номер едно“ в световен мащаб. Всеки, който желае да се пребори с вредните си навици, да усвои принципите на здравословното хранене и да повиши двигателната си активност е добре да се заеме с тази не лека задачаоще в началото на годината.

 

Не е препоръчително да се предприемат действия, свързани с промяна на местожителството през първите няколко месеца на 2016. Желателно да се пътува по-малко дори с цел туризъм. Ако хората насочат усилията си към благоустройство на собствения си дом, квартал, град, държава ще получат много по-добри резултати, отколкото ако търсят начин да емигрират, да отидат някъде, където е хубаво, но ще е на готово, без да са положили усилия. Даже опитите да се преместят в друго населено място ще са свързани с поредица изнервящи бюрократични затруднения. Едва в края на годината тези затруднения ще отпаднат от самосебе си.

 

Хората ще са по-прагматични и консервативни организирайки личния си живот. Ще се стремят да оформят отношенията си в рамките на закона и в дългосрочна перспектива. Ще са по-взискателни към партньорите си и по-критични към недостатъци, които преди години са били готови да „преглътнат“. Качества като самостоятелност, рационално мислене, привързаност към семейството, сръчност ще се ценят много повече от витиевата риторика и зашеметяващи обещания. Двойките, поставящи начало на съвместен живот, ще разпределят задълженията си едва ли не още в момента на запознанството. Отношенията ще се базират на равнопоставеност и взаимно уважение, ще са много повече прагматични, отколкото емоционални, но пък за сметка на това стабилни и трайни.

 

Конфликтите ще са основно свързани със съществуващото многообразие в областта на религията, общожитейските ценности и контрастите между поколенията. И докато първите два на този етап ще се задълбочават, то последният в края на годината малко по малко ще намалява остротата си, защото хората ще се научат да уважават различията помежду си и да ги приемат за нещо нормално.

 

През 2016 г. не бързайте да променяте професията, бизнеса или местоработата си. Ако усещате, че ви е нужно нещо ново, че имате нужда от промяна, то първоначално проверете себе си, собствените си възможности и ресурси. Повишете познанията, определете ясно целите и подредете личните си задачи по приоритет. Едва след това тръгвайте в избраната посока и бъдете сигурни, че с трудолюбие и упоритост ще постигнете всичко.

 

Промяната в начина на мислене на човечеството като цяло ще си проличи и в отношението към ресурсите на планетата като цяло. Хората ще станат по-пестеливи в най-общ план. Ще придобият популярност проектите, свързани с преработване на отпадъци, употреба на енерго-спестяващи уреди, възобновяеми източници на енергия.

 

Участието в разни финансови пирамиди и съмнителни организации „с идеална цел“ ще се окаже най-губещата дейност и който се е захванал с нещо такова рано или късно ще се прости с илюзиите си за бързо забогатяване, при това по трудния и болезнен начин.

 

Ще напреднат онези, които мислят не само за себе си, а за обществото като цяло. Които предлагат конкретни идеи, конкретни начини за реализацията им и гарантират, доколкото е възможно, конкретни резултати.

 

През 2016 г. хората ясно ще осъзнаят, че за да постигнат глобални цели трябва да се обединят и да се научат да правят компромиси. Че трябва да постигат нещата крачка по крачка и планирайки действията си на по-малки етапи за изпълнение и за по-кратки периоди от време, защото обстановката е динамична и изисква гъвкави решения. Дългосрочните проекти ще трябва да се осъществяват поетапно и да се адаптират „към момента“.

 

През тази година хората ще напреднат с още една крачка в усилията си да се освободят от миналото и по-точно да преодолеят грешките на миналото.

Приемайки промените и следвайки естествения ход на събитията в обществото и в личния си живот те ще осъзнаят смисъла им на най-висше ниво и в цялост. Ясно ще разберат, че трябва да загърбят отживелите времето си връзки, увлечения, занимания.

 

Животът на всеки индивид е съвкупност от принципите, които следва. Всеки ще получи онова, в което вярва и което е преценил, че заслужава.

 

Ако подредим мислите и чувствата си, ако сме максимално реални в самооценката си, ако залагаме на интелекта и общочовешките ценности, а не на интуицията и фриволните си прищавки, то имаме реални предпоставки за напредък.

 

През 2016 г. трябва да се ръководим от задълженията, а не от желанията си и да сме дисциплинирани, отговорни и рационални, за да реализираме намеренията си.

 

Прогнозата създаде за вас П. Георгиева

Всички права запазени © 2015




{START_COUNTER}